hirdetés
Külföld

Spanyolországban elérte a 10 ezret az elhunyt koronavírusos betegek száma

Spanyolországban elérte a 10 ezer főt az elhunyt koronavírusos betegek száma, miközben összesen mintegy 900 ezer ember munkahelye szűnt meg. Ez utóbbihoz kapcsolódik, hogy az Egyesült Államokban ugyancsak sajnálatos rekord született: ott 6,6 millióra növekedett az először munkanélküli segélyt kérvényezők száma.

Spanyolországban elérte a 10 ezret az elhunyt koronavírusos betegek száma
hirdetés

Világszerte a koronavírus-fertőzések száma megközelíti az egymilliót, és több mint 47 ezer haláleset történt – írja a BBC a Johns Hopkins Egyetem adatai alapján.

Jó hírről is beszámoltak ugyanakkor, hiszen a világon mintegy 195 ezer, korábban az új koronavírussal fertőződött ember már elmondhatja magáról, hogy sikerült kigyógyulnia a betegségből.

A Covid-19 megbetegedés Spanyolországban eddig 10 003 ember halálával hozható összefüggésbe, közülük 950 személy az elmúlt egy nap folyamán hunyt el – derül ki a spanyol egészségügyi minisztérium adataiból.

A Spanyolországban diagnosztizált fertőződések száma szerdán a korábbi 102 136-ról 110 238-ra emelkedett, ami 8 százalékos emelkedést jelent – ez pedig az előző napokban jellemzőhöz hasonló arány. A hatóságok úgy vélik, most érhettek el a járvány csúcsához, így az elkövetkező napokban már csökkenésre számítanak az új esetek számában.

María José Sierra, a spanyol egészségügyi minisztérium munkatársa kiemelte, hogy a korábbiakhoz hasonló mértékű, 8 százalékos emelkedés a regisztrált adatok tekintetében – a korábban látottakat megerősítő módon – stabilizálódást enged feltételezni. Egyúttal elmondta, hogy ennek köszönhetően fontos csökkenés következik be az intenzív osztályra kerülő új betegek számában. Ez azért fontos, mert ezek a kórházi osztályok Spanyolországban már így is igen leterheltek.

A márciusi munkanélküliségi adatok a legmagasabb egyhavi emelkedést jelentik az országban, ahol az eurozónán belül eddig is kiemelkedően magas volt a munkanélküliek aránya – emeli ki a hírportál. A munkahelyeiket azzal összefüggésben veszítették el sokan, hogy március közepén – a járvány terjedésének megfékezése érdekében – az országban bezárt a legtöbb üzlet, és a kijárást is korlátozták.

A korlátozások kezdete óta 898 822 ember vesztette el a munkáját, köztük mintegy 550 ezer időleges munkát vállaló személy. Ezzel 3,5 millióra emelkedett a munkanélküliek száma Spanyolországban, amihez hasonlót legutóbb 2017 áprilisában dokumentáltak.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés