hirdetés
Külföld

Sokkolót, és nem lőfegyvert akart használni a Daunte Wright-ot lelövő rendőr

Tévedés történt – legalábbis a helyi rendőrfőnök szerint – akkor, amikor lelőttek egy 20 éves afroamerikai férfit, aki az igazoltatást követően menekülni próbált a rendőrök elől.

Sokkolót, és nem lőfegyvert akart használni a Daunte Wright-ot lelövő rendőr
hirdetés

A Brooklyn Center-i rendőrfőnök azt mondta, „baleset” történt, ugyanis a rendőr egy sokkolót akart használni a menekülőben lévő 20 éves férfi ellen, azonban végül a fegyverét sütötte el. Elárulták azt is, hogy a halálos lövést egy 26 éve a helyi rendőrség kötelékeiben dolgozó, Kim Potter nevű rendőr adta le – derül ki a BBC cikkéből.

Az eset újabb zavargásokhoz vezetett, miközben egyébként is nagy volt a feszültség a George Floyd ügyében jelenleg is zajló per miatt. Hétfőn kijárási tilalmat vezettek be az érintett településrészen, korábban pedig könnygázzal oszlatták az összegyűlt tömeget.

Wrightot a rendőrök vasárnap állították meg egy közlekedési szabálytalanság miatt, de mivel vissza akart szállni a járművébe, ezért gondjuk akadt az őrizetbe vétele során. A testkamerák felvételein az látható, hogy a férfi akkor megy vissza az autójába, amikor a rendőrök próbálják megbilincselni az út mellett.

Az egyik rendőr ekkor sokkolóért kiált, ami bevett gyakorlat, hiszen így nem kell kábító fegyvert alkalmazni. Amikor azonban a gyanúsított továbbhajt az autójával, az egyik rendőr megjegyzi, hogy lelőtte őt.

A férfit ért sérülés halálosnak bizonyult, így pár kereszteződéssel távolabb autójával balesetet szenvedett, s már csak a halála beálltát tudták megállapítani a helyszínen.

A helyi rendőrség együttérzését fejezte ki a családtagoknak, s közölték: tudják, hogy semmi nem enyhítheti most a fájdalmukat. Azonban állítják, hogy baleset történt, mivel a – közben szabadságra küldött – rendőr szándéka nem az volt, hogy megölje, hanem, hogy sokkolóval megállítsa az intézkedés alá vont személyt.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés