hirdetés
Külföld

Sokan meghaltak egy dél-koreai raktártűzben

Legkevesebb harmincnyolc ember meghalt, amikor tűz ütött ki a dél-koreai Icheon városában, ahol egy épülőfélben lévő raktár kigyulladt.

Sokan meghaltak egy dél-koreai raktártűzben
hirdetés

A tűz akkor keletkezett, amikor egy gyúlékony anyag, amelyet az alagsori szigetelés beépítéséhez használtak, felrobbant – írja a BBC a helyi média beszámolói alapján.

A hírportál szerint valamennyi áldozat – a jelenleg ismert információk alapján feltételezhetően – az építkezésen részt vevő munkás volt.

Egyes előzetes becslések szerint a halálos áldozatok végleges száma még növekedhet, ugyanis hetvennyolc olyan személy van, akik ismerten az építkezésen dolgoztak, azonban jelenleg nem tudni róluk, hol vannak.

A dél-koreai Yonhap hírügynökség közlése szerint legkevesebb tíz ember sérült meg a Szöultól megközelítőleg 80 kilométerre délre fekvő városban történt katasztrófában.

hirdetés

A beszámolók szerint a lángok gyorsan terjedtek, és súlyosan akadályozták az evakuációra tett erőfeszítéseket. A tűz helyi idő szerint 11 óra 30 perc körül keletkezett.

Csung Szjekjun dél-koreai miniszterelnök „minden szükséges személyzet és forrás” mobilizációját rendelte el a vészhelyzet kezelése érdekében.

Végül a tüzet helyi idő szerint 18 óra 40 perckor oltották el.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés