hirdetés
Külföld

Rendkívül pusztító vihar sújtotta Vancouvert

Pusztító vihar érte el a kanadai Vancouver környékét, amely miatt a közúti és vasúti közlekedés is ellehetetlenült a régióban. Szakértők szerint száz évben ha egyszer fordul elő hasonlóan halálos vihar a térségben.

Rendkívül pusztító vihar sújtotta Vancouvert
hirdetés

Két autópályát is le kellett zárni, mivel olyan súlyos károkat okozott bennük a szokatlanul nagy áradás, valamint több ezer embert evakuáltak az otthonaikból a hétfői vihar miatt – írja a BBC.

A szörnyű időjárásnak sajnos halálos áldozata is volt; egy nő akkor vesztette életét, amikor földcsuszamlás történt egy útnál, míg a mentésen dolgozók szerint legalább két másik ember is eltűnt.

Az elhunyt nő holttestét Vancouvertől mintegy 250 kilométerre, Lillooet közelében találták meg, s egyelőre nem ismert azoknak a járműveknek a száma, amelyekben emberek is tartózkodhattak a földcsuszamlás idejében.

Egy sofőr, aki éppen arra járt, arról számolt be a CBC News-nak, hogy látta a sárlavinát, miközben a forgalom már lényegében állt Lillooet déli részén. Egyik pillanatról a másikra arra lett figyelmes, hogy az emberek sikítani és kiáltani kezdenek, s több járművet is elsodort az érkező sártömeg.

hirdetés

Brit Kolumbia tartományban több ezer háztartást kellett evakuálni, minután egy folyó megáradt és kiöntött a 24 óra alatt lezúdult jelentős csapadékmennyiség hatására. Hétfőn egy Vancouvertől északkeletre fekvő település, Merritt mind a 7 ezer lakosát arra szólították fel, hogy meneküljenek el otthonaikból.

Kedden pedig már hó is esett, és több autó a jeges vízben sodródott az árvízben.

(A borítókép forrása: pixabay.com / WikiImages)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés