hirdetés
Külföld

Peruban nemek szerint osztják be, ki mikor léphet az utcákra

Peruban szigorú új szabályokat vezettek be a koronavírus terjedésének megfékezésére, amelyek egyike, hogy az emberek a nemük alapján mehetnek el otthonról a hét bizonyos napjain.

Peruban nemek szerint osztják be, ki mikor léphet az utcákra
hirdetés

A férfiak csak hétfőn, szerdán és pénteken, a nők pedig csak kedden, csütörtökön és szombaton mehetnek el otthonukból, míg vasárnap egyik nem sem mehet az utcákra – írja a BBC. Előzőleg Panamában is hasonló korlátozást vezettek be.

Peruban már több mint 1400 ember fertőződött meg az új koronavírussal, és ötvenöt ember vesztette életét a fertőzéssel összefüggésben.

Martín Vizcarra perui elnök csütörtökön azt mondta, hogy a korábbi intézkedéseknek is jó eredményei voltak, azonban nem annyira, mint remélték. Úgy véli, a most bevezetett korlátozással felére lehet csökkenteni az egy időben az utcán tartózkodó személyek számát.

„El kell érnünk, hogy kevesebb ember legyen az utcákon nap mint nap”

– fogalmazott az elnök.

Az új korlátozások pénteken lépnek életbe, és legalább április tizenkettedikéig tartanak, amikor is előreláthatólag a március 16-án bevezetett országos korlátozást feloldják.

Carlos Morán belügyminiszter elmondta, hogy a rendőrök és a katonák ellenőrzik majd, hogy az emberek betartják-e a szabályokat. Miután vasárnap a gyógyszertárak, szupermarketek és üzletek is zárva tartanak, ezért az embereknek nem is lesz miért elmenniük otthonról.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés