hirdetés
Külföld

Pekingben esetleges újabb járványhullámtól tartanak, melynek forrása egy helyi piac lehetett

Pekingben harminchat új, helyi forrású koronavírus-fertőzést dokumentáltak, ami egy lehetséges második járványhullámmal kapcsolatosan vethet fel aggályokat.

Pekingben esetleges újabb járványhullámtól tartanak, melynek forrása egy helyi piac lehetett
hirdetés

A mostani mellett vasárnapra is harminchat új koronavírusos esetet azonosítottak Pekingben, ahol előzőleg ötven napig nem figyeltek meg új eseteket – számol be róla a BBC.

A kínai alelnök a tisztviselőket arra kérte, hozzanak meghatározó döntéseket, s egyúttal arra figyelmeztetett, hogy továbbra is magas a vírus tovaterjedésének kockázata.

Az újabb gócot Peking egyik legnagyobb piacához kötötték, amely piaccal a helyi Global Times beszámolója szerint összesen hetvenkilenc eset hozható összefüggésbe. Három másik tartományban is felfedeztek már olyan fertőződéseket, amelyek feltehetőleg Pekingi eredetűek.

A helyi média szerint a vírus nyomait felfedezték egy vágódeszkán is a piacon, amelyen importált lazac húsát vágták. Ezzel összefüggésben több áruház már a halakat is korlátozta kínálatában Pekingben.

hirdetés

A kínai egészségügyi bizottság szerint csütörtökön egy, pénteken pedig már hat új koronavírusos esetet regisztráltak a fővárosban, miután előzőleg mintegy két hónapon át nem volt jele új fertőződéseknek. Szombaton már harminchat új esetet fedeztek fel, amelyek mindegyike az érintett piachoz volt köthető.

A piacot egyébként azóta lezárták, és tizenegy környező városterületre vonatkozóan is korlátozásokat vezettek be, majd hétfőn újabb tíz városrésznél is korlátozások léptek életbe. Ezeken a területeken belül az ott élők szabadon mozoghatnak, azonban alapvetően kintről érkező csomagot vagy vendéget nem fogadhatnak.

A piac közelében lévő óvodák és iskolák is zárva tartanak az esetek miatt, a piacon pedig 10 ezer ott dolgozót tesztelnek majd.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés