hirdetés
Külföld

Öten meghaltak egy lövöldözés során Texasban

Legkevesebb öt ember meghalt és sokan megsérültek Texasban, ahol egy hónapon belül már a második fegyveres tömeggyilkosság történt.

Öten meghaltak egy lövöldözés során Texasban
hirdetés

Az első lelőtt személy egy rendőr volt, aki megállította a fegyveres autóját Midland és Odessa települések között, majd a támadó több járművezetőre és gyalogosra is rálőtt. Egyszer csak azután elhagyta az autóját, és egy postai teherautóval folytatta ámokfutását – számol be róla a BBC.

A férfit később egy mozi épületében lőtték le, s egyelőre nem tudni, hogy a harmincas éveiben járó elkövetőt mi indította a lövöldözés elkövetésére.

A halálos áldozatok mellett húsz ember meg is sérült, közülük hárman rendőrök voltak. Igaz, a sérültek egy része nem közvetlenül a fegyver lövedékétől, hanem például az üvegszilánkoktól sérült meg.

Az odessai kórház közlése szerint egy két évesnél fiatalabb gyermek is volt azok között, akik kezelésre szorultak, hét sérült pedig válságos állapotban van. A rendőrség közlése szerint a lövöldözés helyi idő szerint szombaton 15 óra körül történt, miután két rendőr megállította az autót egy autópályán.

hirdetés

Ekkor a jármű vezetője lőni kezdett a rendőrökre, majd miután tovább hajtott, más emberekre is rálőtt több különböző helyszínen is.

Ken Paxton texasi ügyész közleményében azt mondta, elrettenve értesült arról, hogy ilyen értelmetlen bűncselekmény történt, míg Greg Abbott kormányzó ugyancsak közleményt fogalmazott meg ebben leszögezve, hogy nem fogják hagyni, hogy Texast az erőszak és a gyűlölet hassa át, hanem együttes erővel lépnek majd fel a tragédia nyomán.

Donald Trump amerikai elnök közleményben tudatta, hogy értesítették őt a lövöldözésről.

Négy hete Texasban már történt egy fegyveres tömeggyilkosság, akkor huszonkét emberrel végzett egy fegyveres El Pasóban.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés