hirdetés
Külföld

Összeomlott egy metrófelüljáró Mexikóban, többen meghaltak

Legkevesebb húsz ember meghalt, s többen megsérültek, amikor Mexikóvárosban összeomlott egy metrófelüljáró éppen akkor, amikor egy szerelvény áthaladt rajta.

Összeomlott egy metrófelüljáró Mexikóban, többen meghaltak
hirdetés

A metrószerelvény több kocsija is lezuhant a felüljáró alatt lévő részre, és legalább egy autóra is ráesett a szerelvény egyik kocsija a felüljáró alatt található úton – írja a BBC hírportálja.

A mentésen dolgozók és a tűzoltók továbbra is keresik a hétfői baleset esetleges túlélőit. Claudia Sheinbaum, Mexikóváros polgármestere korábban azt közölte, hogy legalább húsz ember meghalt az incidens következtében, továbbá a mentőszolgálat szerint közel hetvenen megsebesültek.

A hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet, ugyanis lehetnek olyan emberek, akik a romok között rekedtek.

Az egyik túlélő egy helyi hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy minden nagyon gyorsan történt, s csak egy hatalmas robajt hallottak, azután pedig minden összeomlott. Többen a metrókocsikban ültek vagy álltak még akkor is, amikor az a földnek csapódott.

Egy szemtanú egy helyi tévécsatornának nyilatkozva pedig arról számolt be, hogy hirtelen azt vette észre, hogy az egész szerkezet rázkódik, majd amikor már elült a por, futva siettek oda, hátha tudnak segíteni. Minden olyan gyorsan történt elmondása szerint, hogy – talán a sokk miatt – egyetlen sikolyt vagy kiáltást sem lehetett hallani.

Mexikóváros metrója egyébként a világ egyik legnagyobb ilyen hálózata, amely naponta több millió utast szállít.

(A borítókép forrása: pixabay.com / German Rojas)


hirdetés

További híreink