hirdetés
Külföld

Orosz rakétatámadás ért több ukrán nagyvárost

Rendelkezésre álló adatok szerint az oroszok 75 rakétát lőttek ki, amiből 34 csapódott be Kijev, Zaporizzsja, Lviv és Ternopil területére.

Orosz rakétatámadás ért több ukrán nagyvárost
hirdetés

Oroszország masszív csapást mért az ukrán katonai vezetési pontokra, ukrán kommunikációs és energetikai létesítményekre - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök az orosz biztonsági tanács hétfői ülésén.

Putyin szerint ez válasz volt az ukrán terrortámadásokra köztük a Krími hídon elkövetett robbantásra. Kilátásba helyezte, hogy Oroszország kemény választ ad, ha ezek folytatódni fognak.

"A kijevi rezsim a tetteivel tulajdonképpen egy szintre helyezte magát a nemzetközi terrorista alakulatokkal, a leggyűlöletesebb csoportokkal. Egyszerűen lehetetlen az ilyen jellegű bűncselekményeket válasz nélkül hagyni" - hangsúlyozta Putyin.

A román védelmi miniszter szerint a háborúnak csak béketárgyalások vethetnek véget, amelyeket Ukrajna helyett a "világ országainak, az Egyesült Államoknak, a NATO-nak" kell lefolytatniuk Oroszországgal, az ukrán elnök pártjának frakcióvezetője azonban úgy véli, hogy a Nyugatnak nem Moszkvával, hanem Kijevvel kellene tárgyalnia Ukrajna NATO-felvételéről - írta hétfői számában az Adevarul című román lap.

hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is reagált a hétfő reggeli rakétatámadásokra:

"Oroszország elsődleges célpontja Ukrajna energiainfrastruktúrája, másodlagos célja pedig emberéletek kioltása volt"

A legfrissebb információk szerint 10 halottról és 60 sebesültről lehet tudni.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Journalists from all over the world post the shocking images and videos of Kyiv this morning. <br><br>This video is by <a href="https://twitter.com/Reuters?ref_src=twsrc%5Etfw">@Reuters</a>.<br><br>The horrible aftermath of Russian strikes was already seen by millions worldwide. <br><br>We need air defense systems and combat planes ASAP! <a href="https://t.co/XX8vDfBxmE">pic.twitter.com/XX8vDfBxmE</a></p>&mdash; Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) <a href="https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1579406624082792450?ref_src=twsrc%5Etfw">October 10, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés