hirdetés
Külföld

Olaszországban és Spanyolországban is enyhítenek a korlátozásokon

Más európai országok közt Olaszországban és Spanyolországban is enyhítenek hétfőn a koronavírus miatt bevezetett korlátozásokon.

Olaszországban és Spanyolországban is enyhítenek a korlátozásokon
hirdetés

A legtöbb üzlet, köztük a bárok és a fodrászatok is, immár kinyithatnak Olaszországban, miután mintegy két hónapon át volt szigorú országos korlátozás érvényben a koronavírus-járvány miatt – derül ki a BBC cikkéből.

Mindeközben Spanyolországban némileg ugyancsak enyhültek a korlátozások bizonyos, a járvánnyal kevéssé érintett szigeteken.

A korlátozások enyhítésére az adott lehetőséget, hogy folyamatosan csökken a napi halálesetek száma. Vasárnap Olaszországban a kijárási korlátozások márciusi kezdete óta a legalacsonyabb napi halálozást jegyezték fel: az adott huszonnégy órában 145 ember hunyt el a vírussal összefüggő okok miatt. Ez igen nagy mérséklődést jelent a március huszonhetedikén mért legmagasabb napi halálesethez képest.

Spanyolországban is száz haláleset alá csökkent a napi halálozások száma. Ezt megelőzően a korlátozások kezdete óta még egyszer sem csökkent száz alá a halálesetek száma.

A kedvezőbbnek tűnő adatok ellenére a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a fertőzéseknek egy második hulláma sem kizárt a jövőben.

A BBC szerint Olaszországban már nyitva tarthatnak a bárok, kávézók, éttermek és fodrászatok is, azonban csak akkor, ha a megfelelő védőtávot tartani lehet az adott üzletekben.

A katolikus templomokban is lehetnek misék, de arcmaszkot kötelező lesz viselni, és megfelelő távot kell tartaniuk egymástól az embereknek. Más vallási felekezetek és szervezetek is hasonló szabályok betartásával tarthatnak istentiszteleteket, összejöveteleket.

Olaszországban a járvány 32 ezer ember halálát okozta, és várhatóan az ország gazdasága is 10 százalékkal csökken ebben az évben.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés