hirdetés
Külföld

Olaszország több városában hőségriadót rendeltek el

Olaszország több déli városában hőségriadót rendeltek el, mert a hőmérséklet a hétvégén várhatóan meghaladja majd 40 Celsius-fokot, északon pedig heves viharokra készülnek - jelentette az országos meteorológiai szolgálat pénteken.

Olaszország több városában hőségriadót rendeltek el
hirdetés

A Scipio Africanus ókori római hadvezérről nevezték el az újabb hőhullámot, amely Tunéziából érkezik és az Alpokig érezteti hatását. Az idei év második afrikai anticiklonjáról van szó a májusi után, amelyet Hannibál karthágói pun hadvezérről kereszteltek el.

Meteorológusok rámutattak, hogy a kánikula majdnem egy hónappal korábban érkezett meg Olaszországba a korábban megszokotthoz képest.

hirdetés

Az egészségügyi minisztérium előzetes figyelmeztetése szerint szombaton Rómában és a Molise tartománybeli Campobassóban rendelik el a legmagasabb fokozatú hőségriadót, vasárnap pedig további három városban, Frosinonéban, Rietiben és Perugiában. Közepes riasztás Latina városában, a szicíliai Cataniában és Palermóban lép életbe.

Az ország középső és déli részén 35 fok feletti hőmérsékletet várnak.

Északon a hőmérő kevesebbet mutat majd, de a levegő magas páratartalma miatt hirtelen és heves viharok várhatók.

Az olaszok, akiknek a június 2-i nemzeti ünnep miatti hosszú hétvége is kedvez, tömegesen elindultak a tengerpart irányába. Tizennégy millióan vannak máris a strandokon az idegenforgalmi és kereskedelmi kamara (Cna) adatai szerint.

Forrás: MTI

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés