hirdetés
Külföld

Nem ússza meg a francia pár a szardíniai homoklopást

Egy francia párt korábban azon kaptak rajta, hogy negyven kilogrammnyi szardíniai homokot próbálnak ellopni, ám ezt a bűncselekményt várhatóan nem ússzák meg büntetés nélkül. Noha nem tudták, hogy amit elkövetnek, az törvénysértő, mégis akár hat év büntetésre számíthatnak.

Nem ússza meg a francia pár a szardíniai homoklopást
hirdetés

A francia pár azt állította, hogy a homokot szuvenírként vitték magukkal, és nem tudtak róla, hogy tettükkel törvényt sértenek – írja a BBC.

Szardínia nevezetességeinek egyike a különleges, fehér homok, amely a közjavak közé számít, s ezért elvitele a szigetről szigorúan tilos. Előzőleg a helyi lakosok éveken át amiatt panaszkodtak, hogy a sziget természeti kincseit, ide értve a homokot is, gyakorta lopják.

A homoklopással vádolt pár egytől hat évig terjedő börtönbüntetés elébe nézhet azért, amiért loptak a közjavak közé számító homokból.

Egy 2017-es törvény megtiltotta a szigeten a homok, a kavicsok és a kagylók eladását, és aki mégis kereskedni próbálna ilyen termékekkel, akár 3 ezer eurós bírsággal is sújtható.

hirdetés

A francia párnál lévő 40 kilogramm homokot egyébként a rendőrség tizennégy műanyag palackban találta meg a pár autójában röviddel az előtt, hogy Toulonba indultak volna a komppal.

A különleges homokot a turisták mohósága mellett a klímaváltozás és az egyre emelkedő tengerszint is fenyegeti, így a hatóságok érthető módon igyekeznek menteni, ami még menthető belőle.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés