hirdetés
Külföld

Négyes erősségű hurrikánná erősödött a Dorian

A Floridát és a Bahamákat fenyegető nagy erejű Dorian vihar immár négyes kategóriába sorolható az erőssége alapján – számol be róla a BBC a Nemzeti hurrikánközpont (NHC) közlése alapján.

Négyes erősségű hurrikánná erősödött a Dorian
hirdetés

A Dorian hurrikán akár 220 km/órás erősségű szelekkel halad jelenleg az óceán felett, és várhatóan még tovább erősödik majd, miközben északnyugat felé haladva előreláthatólag a jövő hét elején eléri a szárazföldet – írja a BBC.

Beszámolók szerint a Bahamákon számos turistának jelent problémát, hogy még a nemzetközi repülőtér lezárása előtt igyekeznek távozni a viharral fenyegetett területekről.

Floridában rendkívüli állapotot hirdettek ki, és a lakosságot arra szólították fel, hogy gondoskodjanak legalább egy hétre elegendő vízről és élelmiszerről.

Az előrejelzés szerint a Dorian a hatvanöt ember halálával járó és 60 ezer lakóházat leromboló Andrew hurrikán 1992-es pusztítása óta a legveszedelmesebb ilyen katasztrófa lehet az államban. Fontos tényező, hogy a hurrikánok a meleg vizek fölé érve jellemzően erősödnek, márpedig Florida partvidékén éppen az a jellemző.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés