hirdetés
Külföld

Negyedik napja csökken az új halálesetek száma Spanyolországban

A koronavírussal összefüggő napi halálesetek száma immár sorban a negyedik napon mérséklődött Spanyolországban, ami annak reményét kelti, hogy az ország már túljutott a járvány csúcsán.

Negyedik napja csökken az új halálesetek száma Spanyolországban
hirdetés

Sajnos azonban még így is sokan, összesen 637-en hunytak el a betegséggel összefüggő okokból a hétfői napra, amivel az áldozatok száma elérte a 13 055 főt – számol be róla a BBC.

A spanyol embereknek szigorú korlátozások között kell élniük a mindennapjaikat még újabb három hétig, miután a kijárási korlátozásokat – egyelőre – április végéig meghosszabbították.

Mostanáig Spanyolországban több mint 135 ezer koronavírus-fertőzést azonosítottak, amely Európán belül a legmagasabb szám. Jó hír viszont, hogy az új fertőződések száma is mérséklődést mutat.

A spanyol hatóságok azt tervezik, hogy kiterjesztik a koronavírus-tesztek elvégzését, például egyes olyan emberekre is, akik nem mutatnak tüneteket.

„Fontos tudni, hogy ki fertőződött meg, hogy fokozatosan feloldhassuk a spanyol polgárokat a lezárás alól”

– fogalmazott egy helyi televíziócsatornának Arancha González külügyminiszter.

Mindeközben más, súlyosan érintett európai országban is csökkent a halálozások száma, így Olaszországban, Franciaországban és Németországban, ami bizakodásra ad okot azt illetően, hogy a társadalmi távolságtartást ösztönző intézkedések képesek mérsékelni az új vírus okozta megbetegedés terjedését.

Az osztrák kancellár hétfőn bejelentette azt is, hogy terveik szerint egyes korlátozásokat, melyeket a járvánnyal összefüggésben hoztak, feloldanak.

Világszerte már 1,2 millió fertőződést és 70 ezer halálesetet dokumentáltak tavaly december óta, amikor is Kínában először azonosították a koronavírus új törzsét.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés