hirdetés
Külföld

Minneapolisban zavargások törtek ki, miután rendőrök lelőttek egy afroamerikai férfit

Könnygázzal oszlatták a tömeget, valamint éjszakai kijárási tilalmat vezettek be, miután egy afroamerikai férfi lelövése miatt tüntetések szerveződtek Minnapolisban.

Minneapolisban zavargások törtek ki, miután rendőrök lelőttek egy afroamerikai férfit
hirdetés

A férfit a rendőrök egy kereszteződésben lőtték le Brooklyn Centerben. Az áldozat rokonai elmondták, hogy a 20 éves Daunte Wrightot érte a halálos találat – derül ki a BBC cikkéből.

Brooklyn Center polgármestere az embereket arra kérte, térjenek haza, és maradjanak biztonságban. Egyúttal városszerte reggel 6 óráig tartó kijárási tilalmat vezetett be.

Minneapolisban eddig is nagy volt a feszültség, hiszen jelenleg is folyik a George Floyd megölésével gyanúsított egykori rendőr pere.

Tim Walz minnesotai kormányzó azt mondta, hogy alapos megfigyelés alatt tartják a helyzetet, s imáikban gondolnak Daunte Wright családjára.

A helyi rendőrség a férfi lelövését követően közleményben tudatta, hogy a rendőrök félreállítottak közlekedési szabálysértés miatt egy férfit vasárnap délután, majd megállapították, hogy „rendkívüli” körözés alatt állt az illető.

Amikor megpróbálták a férfit letartóztatni, az visszaszállt az autójába. Ekkor lőtt rá az egyik rendőr a menekülőben lévő későbbi áldozatra, aki több háztömbbel távolabb egy másik autóba hajtott, s a helyszínen életét vesztette. Az autójában egy nő is utazott, aki nem életveszélyesen ugyan, de szintén megsérült.

Az incidenst a rendőrségi testkamerák és a fedélzeti kamerák is rögzítették.

A polgármester és az állam kormányzója egyaránt tragikusnak jellemezték a történteket, s azt mondták, gyászolják a lelőtt férfit.


hirdetés

További híreink