hirdetés
Külföld

Mentés közben zuhant le egy helikopter Franciaországban

Három, a mentésen dolgozó szakember halt meg Franciaországban, amikor az áradások miatt bajba jutott emberek mentése során a helikopterük Marseille közelében lezuhant.

Mentés közben zuhant le egy helikopter Franciaországban
hirdetés

Az EC145 típusú légi jármű éppen egy mentési műveletben vett részt vasárnap éjjel a Var régióban, amikor a földi irányítás elvesztette vele a kapcsolatot – írja a BBC tisztviselők közlése alapján.

A lezuhant helikopterben – amelyet egy közeli, Rove nevű településnél találtak meg – három áldozat holttestére bukkantak, akik mindannyian a mentésben vettek részt korábban. A hatóságok az ügyben nyomozást indítottak.

Franciaországban a heves esőzések és az ezek következtében kialakuló áradások a délkeleti területeken több ember halálához vezettek.

Közleményében Christophe Castaner belügyminiszter és helyettese, Laurent Nunez azt írták, hogy a három elhunyt olyan „hétköznapi hősök voltak, akik életüket adták a francia emberek védelmében”.

hirdetés

A baleset Marseille-től északra történt egy dombos területen, amelyet aztán a rendőrség és a nyomozók lezártak, és átkutattak.

Egyes, a nyomozáshoz közeli források szerint a rossz látási viszonyok, nevezetesen a sűrű köd is közrejátszhatott abban, hogy a helikopter lezuhant.

Az áradások következtében az elmúlt hetekben egyébként legkevesebb hat ember vesztette életét Franciaországban. Vasárnap például egy juhászt sodort el a víz, miközben a nyáj gondozása közben az autójához próbált jutni. Holttestére az autóban találtak rá valamivel távolabb. Egy lovarda tulajdonosa is halálát lelte a régióban vasárnap.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés