hirdetés
Külföld

Megjelent a nyilvánosság előtt Kim Dzsongun

Húsz napja most először jelent meg a nyilvánosság előtt Kim Dzsongun észak-koreai vezető – írja a BBC a helyi állami média közlése alapján.

Megjelent a nyilvánosság előtt Kim Dzsongun
hirdetés

Az észak-koreai KCNA hírügynökség szerint az észak-koreai vezető átvágott egy szalagot, amikor egy műtrágya-gyárat avattak fel éppen. A helyi állami hírügynökség szerint a gyárban éljenzés és öröm tört ki, amikor megjelent a vezető – írja a BBC.

Előzőleg világszerte különböző hírek és híresztelések láttak napvilágot Kim Dzsongun egészségéről, mivel április 12. óta egészen mostanáig az állami média nem számolt be vele kapcsolatos eseményekről.

Egyelőre független forrásból a most megjelent, a gyáravatásról szóló híreket sem tudták még megerősíteni.

Az állami média ugyanakkor fényképeket is közreadott arról, ahogyan az észak-koreai vezető a gyár előtt állva átvágja a szalagot.

Donald Trump, mikor Kim Dzsongun újbóli „feltűnése” felől kérdezték, azt mondta, egyelőre nem kíván semmit hozzáfűzni a hírekhez.

Az észak-koreai hírügynökség szerint egyébként több magas beosztású tisztviselő, köztük az észak-koreai vezető húga is elkísérte a gyáravatásra Kim Dzsongunt.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés