Külföld

Meghaladta a 30 ezer főt a koronavírussal összefüggő halálesetek száma Olaszországban

Olaszország az Európai Unió első olyan országa, ahol több mint harmincezer, a koronavírussal összefüggő halálozás történt.

Meghaladta a 30 ezer főt a koronavírussal összefüggő halálesetek száma Olaszországban

Pénteken az előző napi 274-hez képest kevesebb, 243 halálos áldozatot dokumentáltak, az áldozatok száma azonban ezzel – a harmincezret meghaladva – 30 201 főre emelkedett – számol be róla a BBC.

Az újonnan diagnosztizált fertőződések száma is csökkent valamelyest, azonban még így is 1327 esetet jegyeztek fel, amivel együtt már 217 185 megbetegedés vált ismertté.

A korlátozásokat mindeközben már fokozatosan enyhíteni kezdték az országban, azonban egy orvos megjegyezte, Milánó egy „időzített bomba” lehet a járvány szempontjából.

Jelenleg Olaszországban a világon a harmadik legmagasabb a hivatalosan feljegyzett, a koronavírussal összefüggésben történt halálozások száma, míg a legtöbb áldozatot az Egyesült Államokban, a második legtöbbet pedig az Egyesült Királyságban tapasztalták.

Nagy-Britanniában szerdán érte el a 30 ezret az elhunytak száma, míg Spanyolországban jelenleg ugyancsak magas, mintegy 26 ezer fő körüli az áldozatok száma.

Olaszország Európában elsőként vezetett be szigorú kijárási korlátozásokat, amikor Februárban az északi területein kezdtek megjelenni az első koronavírusos esetek. Azóta egyes korlátozásokat feloldottak, de több korlátozás még továbbra is érvényben van.További híreink