hirdetés
Külföld

Megérkezett New Orleansba, és tovább pusztít az Ida hurrikán

New Orleans nagy részén szünetel az áramszolgáltatás, és csupán a generátorok üzemelnek, mivel az Ida hurrikán Louisianába érkezve hatalmas károkat okozott.

Megérkezett New Orleansba, és tovább pusztít az Ida hurrikán
hirdetés

A hurrikánnal együtt néhol 240 km/órás széllökések is érkeztek, s a jelentős veszély miatt azoknak, akik nem hagyták el otthonaikat korábban, azt tanácsolták, hogy keressenek immár helyben menedéket a vihar elől – írja a BBC hírportálja.

Eddig egy halálos áldozatról tudni, aki akkor vesztette életét, amikor egy fa az otthonára dőlt.

Noha a 2005-ben 1800 ember életét követelő Katrina hurrikán nyomán megerősítették New Orleans árvízvédelmi rendszerét, félő, hogy esetleg az Ida még így is jelentős károkat okozhat.

Joe Biden amerikai elnök azt mondta, az Ida hurrikán életveszélyes fenyegetést jelent, ugyanis óriási pusztítást végezhet a parti régióktól távolabb is.

Louisiana államban már több mint egymillió háztartás van áram nélkül, és Joe Biden szerint hetekbe is telhet, mire teljesen helyreállítják az elektromos infrastruktúrát. Az állam kormányzója katasztrófahelyzetet jelentett be, ezáltal pedig további összegeket szabadítottak fel a mentési és kárelhárítási munkálatokra.

Az Ida négyes erősségű hurrikánként érte el New Orleanst vasárnap, azóta viszont valamelyest veszített erejéből, és 153 km/órás maximális szélerősséggel halad tovább. Az erős szél mellett a helyenként akár 4,8 méter magas vihardagály is óriási károkat okozott.

(A borítókép forrása: pixabay.com / WikiImages)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés