hirdetés
Külföld

Megdöbbentő üzenetet talált a karácsonyi képeslapokon egy kislány

A Tesco felfüggesztette a jótékonysági karácsonyi képeslapjainak gyártását egy kínai üzemben, miután egy hatéves kislány megdöbbentő üzenetre bukkant az egyik képeslapban, amelyet feltehetőleg egy ott dolgozó munkás írt rá.

Megdöbbentő üzenetet talált a karácsonyi képeslapokon egy kislány
hirdetés

A kézzel írott rejtett üzenetet egy Florence Widdicombe nevű kislány találta meg, állítólag azt sanghaji rabok írták a képeslapra.

Az üzenetben azt állították, hogy akaratuk ellenére dolgoztatják őket, valamint arra kérték a lap megtalálóját, hogy értesítsen az esetről egy emberi jogi szervezetet, hogy így segítséghez juthassanak – derül ki a BBC cikkéből.

A Tesco közleményében azt írta, hogy „sokkolta” őket az eset híre, valamint leszögezték, hogy „soha többé nem engedik”, hogy rabok foglalkoztatásával nyert termékeket előállító szereplők kerüljenek az ellátóláncukba.

Az áruházlánc közölte, hogy amennyiben bebizonyosodik a képeslapokat előállító Zheijiang Yunguang Printing vállalatról, hogy valóban rabok dolgoztatásával állít elő terméket, úgy nem kerülnek a boltok polcaira többé a tőlük származó termékek.

hirdetés

A hatéves Florence iskolatársainak írt képeslapokat, amikor észrevette, hogy egyiken – amelyik mellesleg egy mikulássapkás cicát ábrázolt – már van írás. A kislány elmondta, hogy már a hatodik-nyolcadik képeslap volt az, amelyen az írás szerepelt, és amikor meglátta, hogy mi szerepel rajta, nagyon megdöbbent, majd amikor elmagyarázták neki, mit is jelent a szöveg, szomorúnak érezte magát.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés