hirdetés
Külföld

Már a harmadik pumát fogták el a chilei főváros lakott területén a kijárási korlátozások kezdete óta

Santiagóban, Chile fővárosában egy újabb pumát fedeztek fel a lakott területeken, amint az állat az utcákat járta. A nagymacskát tisztviselők elfogták, majd egy állatkertbe szállították, ahol egészségi állapotát felmérték. Később a ragadozót szabadon engedték természetes élőhelyén.

Már a harmadik pumát fogták el a chilei főváros lakott területén a kijárási korlátozások kezdete óta
hirdetés

Korábban már két másik pumát is láttak a hat milliós lakosú városban, mióta ott a koronavírus terjedése miatt korlátozták az emberek kijárását – számolt be róla a BBC.

„Kevesebb zajt érzékelnek, valamint új helyek után is néznek, ahol élelmet találhatnának, és néhány egyed eltéved, így a városokban bukkan fel”

– fogalmazott Horacio Bórquez, a chilei mezőgazdasági és állattenyésztési szolgálat igazgatója a városban kószáló pumákról szólva.

Szakértők szerint a Santiago környékén tapasztalható súlyos aszályok miatt a pumák messzebb kószálnak el az élelem keresése során, mint általában tennék.

Az újabban elfogott pumát egy apartman-komplexumban sikerült elcsípniük a hatóságoknak, egyelőre azonban még nem közöltek bővebbet a nagymacska állapotáról. A múlt héten a fővárostól északra elfogott állat 22 kilogrammot nyomott, több sérülése volt, és ki is volt száradva. Ellenben a legelőször fogságba kerített ragadozó kiváló egészségi állapotban volt.

Chilean authorities captured a second cougar in little more than a week after the cat was spotted strolling through an upscale suburb of Santiago https://t.co/cxAv33ul97 pic.twitter.com/eOglyPmeoi

— Reuters (@Reuters) April 3, 2020

A pumák általában nem sodródnak az emberek által sűrűbben lakott területekre, azonban most értelem szerűen kevesebben vannak az utcákon, ami miatt oda tévedhetnek a nagymacskák.

Más városokban is előfordult, hogy állatok lepték meg a városok lakóit, így például Velence vizeibe delfinek úsztak fel videók szerint, míg Észak-Walesben egy város utcáin több hegyi kecske is megjelent. Nem messze pedig pávák jelenléte keltett feltűnést.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés