hirdetés
Külföld

Luxushotelra támadtak a kenyai fővárosban

Támadás ért egy luxushotelt a kenyai fővárosban, Nairobiben.

Luxushotelra támadtak a kenyai fővárosban
hirdetés

Legkevesebb két robbanás és fegyverropogás hangját lehetett hallani a kenyai fővárosban egy luxushotelnél. A terrortámadás elkövetőjeként a szomáliai gyökerű al-Shabab terrorcsoport jelentkezett, ám egyelőre részleteket nem közöltek. A szemtanúk szerint négy fegyveres férfi tört be az épületegyüttesbe.

Az embereket fegyveres rendőrök kísérik ki a helyszínről, egy ember láthatóan fegyver okozta sérülést szenvedett a hátán.

A BBC helyszíni tudósítója szerint George Kinoti, a kenyai bűnügyi nyomozóiroda vezetőjének irányítása alatt zajlik a mentőakció.

A hotel parkolójában több jármű is lángol, s az egészségügyi szolgálatok szakemberei is a helyszínre érkeztek. Halálos áldozatokról ez idáig nem érkezett jelentés.

hirdetés

Egy, a szomszédos épületben dolgozó nő a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy először csak lövések hangjára lett figyelmes, majd azt látta, hogy az emberek felemelt kézzel szaladnak el, s néhányan a közeli bankba szaladtak elrejtőzni.

A támadás az ötcsillagos, 101 szobás, saját fürdővel és medencével, valamint éttermekkel rendelkező DusitD2 hotelban történt, Nairobi üzleti negyedétől mindössze néhány percnyi távolságra.

Kenyában az elmúlt években több terrortámadás is történt, ezek nagy része a Szomáliával határos területek környékén, illetve az ország fővárosában.

2013 szeptemberében például az al-Shabab terrorcsoport tagjai egy bevásárlóközpontban támadtak az emberekre, s a lövöldözésben összesen hatvanhét ember vesztette életét. Két évvel ezt követően a Garissa Egyetemen az ország legtöbb halálos áldozatát követelő terrortámadása során százötven emberrel végeztek a terroristák.

Frissítés:

A támadás legkevesebb tizennégy halálos áldozatot követelt, s a szerdai közlés szerint sikerült ártalmatlanítani valamennyi támadót.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés