hirdetés
Külföld

Lövöldözés történt egy texasi templomban

Egy fegyveres lövöldözni kezdett egy texasi templomban, s két embert megölt, mielőtt az egyik fegyverrel rendelkező gyülekezeti tag őt magát is lelőtte.

Lövöldözés történt egy texasi templomban
hirdetés

A fegyveres az egyik padon ült, majd egyszerre felkelt onnan, és lövöldözni kezdett egy sörétes puskával Fort Worth egy külvárosi templomában – írta a BBC.

Azt, hogy az összesen hat másodperc alatt lezajlott lövöldözésnek mi volt az indítéka, egyelőre nem tudni.

A helyi rendőrségi vezető az esetet követően elismerően szólt azokról, akik „hősiesen cselekedve” szembeszálltak a támadóval.

A lövöldözés helyi idő szerint 11 óra 50 perc körül történt a vasárnapi napon, egy, a közösségi médián keresztül élőben is közvetített délelőtti istentiszteleten. A videófelvételen látható, amint a fegyveres férfi feláll a padról, és egy mellette ülő embernek kezd beszélni, aki egy másik jelenlévő felé mutatott. Ekkor lőtt a fegyveres arra az emberre, aki felé a másik mutatott.

hirdetés

A fegyveres ezt követően ismét lőtt, de most arra az emberre, akivel eredetileg szóba elegyedett, majd a gyülekezet egy fegyverrel rendelkező tagja – aki egyúttal biztonsági őrként is tevékenykedett – egy pisztollyal próbált véget vetni a lövöldözésnek, s elsőre el is találta a támadót.

Eközben több más ember is fegyvert vett elő, és a támadó felé tartották azokat, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy közülük bárki is elsütötte-e a fegyverét.

A két ember, akiket a fegyveres meglőtt, később a kórházban életét vesztette, az ő nevüket egyelőre a hatóság nem közölte a nyilvánossággal.

A templom egyik lelkésze elmondta a New York Times-nak, hogy a fegyveres „gyanúsan viselkedett már a kezdetektől, amivel fel is hívta magára a biztonsági csapat figyelmét. A biztonsági csoportot egyébként olyan önkéntes személyek alkotják a gyülekezetben, akiknek van fegyverviselési engedélye. Egyikük a lelkész szerint meghalt a lövöldözésben.

Hozzátette azt is, hogy a biztonsági csoport közbelépése bizonyára sok ember életét mentette meg, hiszen meglehet, hogy a támadó valóságos mészárlást rendezett volna, ha nem állítják meg ebben.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés