hirdetés
Külföld

Levélbombák robbantak két holland város postai elosztóközpontjában

Feltehetőleg levélbombák robbantak szerdán Hollandiában, az amszterdami pályaudvaron található postai elosztóközpontban, valamint az ország déli részén, a német határ közelében fekvő Kerkrade város postai elosztóközpontjában. Senki sem sérült meg - közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva a helyi média.

Levélbombák robbantak két holland város postai elosztóközpontjában
hirdetés

Információik szerint Amszterdamban két levélbomba is robbant, míg a német határ közelében fekvő Kerkrade postahivatalában egy robbanás történt.

Sebesülésről vagy károkról nem érkezett jelentés.

Az év elején több, levélbe rejtett robbanószerkezetet is felfedeztek Hollandiában, és ezek címzettjei között egyebek mellett amszterdami, maastrichti, utrechti, valamint rotterdami autószerelő műhelyek, benzinkutak, ingatlanügynökségek és szállodák voltak. Akkor a leveleket már a kézbesítést megelőzően megtalálták, és nem robbantak fel.

A rendőrség közlése szerint még vizsgálják, hogy van-e kapcsolat a két helyszínen elkövetett szerdai robbantások, valamint a korábbi esetek között. Az elkövetők a robbantásokra nem figyelmeztettek, kilétük és indítékaik egyelőre ismeretlenek. Az év eleje tartó nyomozás eddigi eredményei azt mutatják, hogy a leveleket ugyanaz a magányos elkövető adhatta postára - tették hozzá.

hirdetés

Forrás: MTI


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés