hirdetés
Külföld

Leszállítottak a gépről egy magyar családot, mert a kislányukon nem volt maszk

Hozzá kell tenni, a gyermek csupán két éves. Az incidens a United Airlines légitársaság egy járatán történt egy magyar házaspárral és kislányukkal, akik a keleti parton élő szeretteiket indultak meglátogatni.

Leszállítottak a gépről egy magyar családot, mert a kislányukon nem volt maszk
hirdetés

Az édesanya azt mondta, megalázónak tartotta azt, ami történt a járaton, s a Twitter-oldalán is megosztott egy videót, amely aztán hamar felkapottá vált, s a Fox News is megkereste a családot az eset kapcsán – számol be róla a Blikk.

Orbán Eliz férjével és kislányával utazott Newarkba Denverből családlátogatásra, ám az utazásuk során hamar úgy tapasztalták, hogy a legénység udvariatlan volt velük. A kislány életkorával kapcsolatosan már ekkor érdeklődtek az utaskísérők, s amikor megtudták, hogy a gyermek két éves, megkérték a családot arra, hogy adjanak maszkot a gyermekre, amit egyébként a légitársaság biztosított is nekik.

Egy ideig nem is történt semmi, noha a személyzet tagjai olykor elsétáltak a család mellett, s a nő elmondása szerint ellenőrizték, hogy mit csinálnak, miközben ők igyekeztek ráadni a maszkot a gyermekre, aki viszont nem volt hajlandó azt magán viselni. Végül az édesapa kezével próbálta a lány szája előtt tartani a maszkot, de mivel a személyzet ezt nem tartotta megfelelő megoldásnak, ezért a repülőgép elhagyására szólították fel őket.

Az érintett Unites Airlines közleményben tudatta, hogy számukra az utasok és a dolgozók egészsége a legfontosabb, ami miatt különféle szabályokat vezettek be, ide értve a maszkviselést is, amely kétéves kor felett kötelező.

hirdetés

A nő a videóban azt is állította - a légitársaság szerint valótlanul -, hogy örökre eltiltották őket attól, hogy a légitársasággal repüljenek.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés