hirdetés
Külföld

Lelőttek Franciaországban egy férfit, aki egy rendőrnőre támadt késsel

Egy férfi késsel megszúrt egy rendőrnőt Franciaországban, aki ennek következtében súlyosan megsérült. Az eset a Franciaország nyugati részén fekvő La Chapelle-sur-Erdre településen történt pénteken.

Lelőttek Franciaországban egy férfit, aki egy rendőrnőre támadt késsel
hirdetés

A támadót meglőtték egy tűzpárbaj során, aminek következtében később életét vesztette – derül ki a Reuters beszámolójából.

A támadót azután kerítették be, hogy hajszát indítottak utána, melyben egyebek mellett két rendőrségi helikopter és több mint kétszáz rendőr is részt vett. Akkor alakult ki tűzpárbaj, amikor a rendőrök megpróbálták őrizetbe venni az elkövetőt.

A támadó röviddel a meglövését követően meghalt, s az incidens során két rendőr is megsérült, a megkéselt rendőrnő pedig kritikus állapotban van a helyi sajtójelentések szerint.

Gerald Darmanin belügyminiszter a Twitteren azt írta, hogy a támadás helyszínére tervez utazni.

A támadó indítékáról egyelőre nem történt hivatalos bejelentés, azonban a francia terrorellenes ügyész közölte, hogy megfigyelik az esetet, noha jelenleg nem ők vezetik a nyomozást az ügyben.

A Reuters egy, a nyomozáshoz közeli forrástól megtudta, hogy a gyanúsítottat márciusban engedték ki a börtönből, ahol erőszakos bűncselekmény miatt tartották fogva. A börtön személyzete ugyanakkor időközben arról tett bejelentést, hogy a férfi radikalizálódott, míg bent volt az intézményben.

Az eset egy hónappal azt követően történt, hogy egy, a rendőrségnek dolgozó, adminisztratív munkát végző nőt egy tunéziai állampolgár halálosan megsebesített Párizs környékén. Az elkövetőnek iszlamista kötődésű érdeklődési köre volt a jelek szerint.

Az újabb, pénteki esetet követően a gyanúsított ellopta áldozata fegyverét, majd először autóval menekült, ám miután azzal balesetezett, gyalogosan folytatta tovább a menekülést.

Nantes környékén az incidenst követően rendőrségi védelemmel biztosították az iskolákat.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Fleimax)


hirdetés

További híreink