Külföld

Lelőttek egy késelőt Ausztráliában

A nyugat-ausztráliai rendőrség lelőtt egy férfit, miután az egy bevásárlóközpontban lövöldözni kezdett Pilbara régióban.

Lelőttek egy késelőt Ausztráliában

Számos ember megsérült, amikor támadás történt az ausztráliai South Hedland Square bevásárlóközpontban, s két személy súlyos állapotban van – adta hírül a BBC.

Szemtanúk a helyi médiának nyilatkozva azt mondták, hogy egy férfi késsel hadonászott a vásárlók felé, majd sikoltozást és puffanásokat hallottak. A rendőrség közlése szerint a közbiztonságot veszélyeztető kockázat már nem fenyegeti a lakosságot.

A helyi rendőrség közlése szerint az elhunyt férfi az a személy volt, akit a rendőrök az eset miatt el akartak fogni, és meglőttek. A rendőrség vizsgálatot indított az embereket ért sérüléseik okainak és körülményeinek kiderítésére.

A támadás helyi idő szerint pénteken 10 órakor történt.

Egy szemtanú beszámolója szerint egy férfi a bevásárlóközpont előtt kezdett fenyegetőzni, mire ő maga elmenekült a helyszínről. A nő azt mondta, hogy a támadó egy „jó nagy kést” lengetett egy nő irányába, aki egy kisgyermeket tolt babakocsiban, azután azonban felé fordult, és őt kezdte fenyegetni.

A férfi, akit a rendőrök lelőttek, a beszámolók szerint láthatósági mellényt viselt.További híreink