hirdetés
Külföld

Legkevesebb ötvenkét áldozata van az oroszországi bányakatasztrófának

Az oroszországi bányakatasztrófa halálos áldozatainak száma beszámolók szerint legalább ötvenkét főre emelkedett.

Legkevesebb ötvenkét áldozata van az oroszországi bányakatasztrófának
hirdetés

A katasztrófa csütörtökön történt, amikor kigyulladt a szellőzőjáratban lángra lobbant a szénpor. A bányában keletkező füst tizenegy ember halálát okozta, majd a mentésen dolgozók közül is többen megfulladtak anélkül, hogy az éjszaka során az eltűnt bányászokat el tudták volna érni – írja a BBC.

Sajtóértesülések szerint „senki sem maradt életben” a bányában rekedt személyek közül.

A bányában az eset idejében 285 ember tartózkodott, akik többsége sikeresen kimenekült röviddel az incidenst követően, helyi idő szerint csütörtökön 8 óra 35 perc körül.

Tisztviselők közlése szerint negyvenkilenc embert szállítottak kórházba, akik egy része füstmérgezést kapott. Négyen közülük kritikus állapotban vannak.

hirdetés

A bányából ugyan több tucat ember nem tudott kijutni, de a mentésüket célzó műveletet fel kellett függeszteni a bányában lévő magas metánszint miatt, s mert annak hatására robbanások kockázata is fennállt. Az egyik hatfős mentő csapat ráadásul, akik bementek a bányába, már nem tudtak kijönni, s már csak holttestüket találták meg. Ezzel hivatalosan tizennégyre emelkedett a halálos áldozatok száma.

Csütörtök este a helyi sajtó több forrásból értesülve arról tudósított, hogy nem számítanak további túlélőkre, így a halálos áldozatok valószínűsíthető száma meghaladja az ötven főt.

A Reuters hírügynökség szerint három embert, köztük a bánya igazgatóját őrizetbe vették a biztonsági szabályok megsértése miatt. Ugyanebben a bányában 2004-ben már történt egy halálos metánrobbanás, amely akkor tizenhárom emberéletet követelt.

(A borítókép forrása: pixabay.com / stafichukanatoly)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés