hirdetés
Külföld

Legkevesebb hat turista meghalt a Görögországot sújtó viharban

Hat turista életét vesztette és legkevesebb harminc másik ember is megsérült, amikor Görögország északi részén egy nagy erejű vihar haladt át. A viharos szél mellett heves esőzés és jégeső is kialakult szerdán este a Thesszalonikihez közeli Halkidikí területén.

Legkevesebb hat turista meghalt a Görögországot sújtó viharban
hirdetés

Egy cseh pár akkor vesztette életét, amikor a szél elfújta a lakókocsijukat, s két román, illetve két orosz állampolgár is meghalt. Görögországban a vihar miatt rendkívüli állapotot hirdettek ki, és több mint száz szakembert vezényeltek ki a mentési munkálatokhoz – írja a BBC.

Charalambos Steriadis, a helyi katasztrófavédelem vezetője „példa nélküli jelenségnek” nevezte a történteket. A vihar egy hosszú kánikulai időszak után söpört végig a régión, ahol előzőleg akár 37 Celsius-fokos hőség is volt egyes helyeken.

A közösségi oldalakon megjelent képeken látható, hogy a vihar fákat csavart ki, autókat borított fel, és épületeket rongált meg.

„Ez huszonöt éves karrierem során az első eset, hogy ehhez hasonlót élek át. Olyan hirtelen jött az egész, olyan váratlanul”

hirdetés

– fogalmazott a sérülteket kezelő kórház igazgatója a viharról szólva.

Egy szemtanú egy helyi csatornának elmondta, hogy a vihar csak nagyjából húsz percig tartott.

Ennek ellenére nagyon is veszélyes volt – egy román nő és gyermeke akkor haltak meg, amikor egy étterem teteje összeomlott, míg egy orosz férfit és fiát egy kidőlt fa ölte meg a hotel közelében, ahol megszálltak.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés