hirdetés
Külföld

Legalább négy áldozata van a németországi áradásoknak

Legkevesebb négy ember elhunyt, s többeket továbbra is eltűntként keresnek a Németország nyugati részét sújtó áradások után a helyi rendőrség közlése szerint.

Legalább négy áldozata van a németországi áradásoknak
hirdetés

Az áradás Rajna-vidék-Pfalz tartományban volt a legsúlyosabb, ahol közel ötven ember várja a tetőkön rekedve, hogy segítség érkezzen – írja a BBC. Ezen kívül a közeli hegyvidéki területeken több lakóház is összeomlott, és több tucat ember holléte ismeretlen.

Az áradásokat nagyrészt az idézte elő, hogy a Rajnába torkolló Ahr-folyó kilépett a medréből Bonntól délre.

A Reuters a helyi rendőrség közlése alapján azt írja, hogy számos helyre vonultak ki tűzoltóegységek, azonban mivel továbbra is zajlanak a mentési munkálatok, ezért egyelőre nem tudnak pontos képet alkotni a helyzetről.

Egyes helyeken a honvédség munkatársai is segítik az elszigetelt helyeken rekedt embereket.

Mintegy huszonöt háznál továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy összeomlanak. A hegyvidéki területen lévő egyes házakat olyannyira elvágták a külvilágtól az áradások, hogy már hajóval sem lehet megközelíteni őket

Szerdán két tűzoltó is meghalt Bonntól északkeletre, egyikük megfulladt, míg a másik tűzoltó a mentési munkák végeztével összeesett, s elhunyt.

A mentést nehezíti, hogy Németország nagy részén csütörtökön és pénteken is további heves esőzésekre van kilátás.

Sajnálatos módon a klímaváltozás előrehaladtával egyre gyakoribbá válhatnak a hasonló, szélsőséges időjárási jelenségek.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Hans Braxmeier)


hirdetés

További híreink