hirdetés
Külföld

Legalább 22 ember meghalt Tennessee-ben a villámáradások következtében

Legkevesebb huszonkét ember meghalt, valamint többen eltűntek, amikor az amerikai Tennessee államban villámáradások történtek a hirtelen lezúdult eső hatására.

Legalább 22 ember meghalt Tennessee-ben a villámáradások következtében
hirdetés

A mentésben részt vevők több mint ötven embert keresnek Humphreys megyében, Nashville-től nyugatra – írja a BBC hírportálja. A rekordméretű áradások szombaton kezdődtek, s már teljes útszakaszok is a víz alá kerültek, továbbá telefon- és áramhálózatokban történtek meghibásodások.

A sürgősségi szolgálatok munkatársai a legsúlyosabban érintett területeken házról házra haladva kutatják át a lakókörnyékeket, és a mentésben résztvevő további szakemberek az elsodort házak romjait is átkutatják. A továbbra is eltűntként keresett személyek neveit egy táblára jegyezték fel a túlélők számára fenntartott központban, de többen a megyei Facebook-oldalon igyekeznek információt szerezni eltűnt szeretteik hollétéről.

A legtöbb eltűnés Waverly városában történt, amelyet az állam kormányzója, Bill Lee a vasárnapi napon felkeresett. Azt mondta, elkeserítik őt az elveszett emberi életek és a keletkezett károk, s lélekben a számos, veszteséget átélt tennessee-i állampolgárral vannak.

Humphreys megyében több ezer ember maradt áram nélkül. A megyében egy központot jelöltek ki egy iskolában, ahol a túlélők megtalálhatják egymást, közben pedig számos ember felajánlásokat tett az otthonukat elveszített személyek javára.

A sürgősségi szolgálatok előrejelzése szerint a halálos áldozatok száma az elkövetkező napokban tovább emelkdhet.

A villámáradásokat a szokatlanul heves esőzés váltotta ki – a megyében alig egy nap leforgása alatt napi rekord dőlt meg 43 centiméternyi lehullott csapadékkal.

(A borítókép forrása: pixabay.com)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés