hirdetés
Külföld

Korlátozások egy németországi húsüzemben kialakult járványgóc miatt

A német hatóságok Észak-Rajna-Vesztfáliában újra bevezetnek egyes helyi korlátozó intézkedéseket, miután egy húscsomagoló üzemben több koronavírusos esetet is felfedeztek. A Tönnies üzemében több mint 1500 ott dolgozónál hozott pozitív eredményt a koronavírusra elvégzett teszt.

Korlátozások egy németországi húsüzemben kialakult járványgóc miatt
hirdetés

Armin Laschet, a tartomány vezetője azt mondta, hogy Gütersloh járásban vezették be egyelőre a megelőző intézkedéseket előreláthatólag június 30-ig. A járásban összesen mintegy 360 ezer ember él – írja a BBC.

Ezek egyébként az első olyan korlátozások, amelyeket Németországban a szabályok országos enyhítésének májusi kezdete óta bevezettek. Előzőleg méltatták is Németországot, amiért megfelelően kezelte a koronavírus okozta helyzetet, ám most attól lehet tartani, hogy ismét megnövekszik a fertőződések száma.

Armin Laschet szerint a járvány kitörése a Tönnies húscsomagoló üzeméhez köthető, amely Gütersloh város délnyugati részénél található, s egyben az ország legnagyobb „fertőződéses incidensének” helyszíne.

A helyi vezető újságíróknak elmondta, hogy további intézkedéseket láttak indokoltnak, s noha az embereket nem tiltották el attól, hogy a régióból kiutazzanak, arra kérik őket, hogy lehetőleg ne menjenek más régiókba.

hirdetés

Minden múzeumnak, bárnak, mozinak és edzőteremnek zárva kell tartania, az éttermek pedig csak elvitelre szolgálhatják ki a vendégeiket. Emellett általánosságban is életbe léptek a szigorú védőtávolságról szóló szabályozások, valamint iskolák és óvodák is bezártak.

A gyár dolgozóit érintően kötelező jellegű karantén van érvényben, s három rendőri egység, továbbá segélyszervezetek dolgozói munkálkodnak azon, hogy betartsák az emberek az elővigyázatossági intézkedéseket.

A hatóságok azon épületek köré, ahol a dolgozók élnek, kerítést vontak, s több mint hétezer alkalmazottnak osztanak rendszeresen élelmiszert. Azok közül, akik az érintett épületekben élnek, ám nem az üzem dolgozói, egyelőre csak huszonnégy személynél mutatták ki a fertőződést.

A vendégmunkások érdekében bolgár, lengyel és román konzuli személyzet utazott a régióba, és szükség esetén tolmácsokat is tudnak biztosítani számukra.

Armin Laschet a Tönnies vállalatot ugyanakkor bírálta a reakciójuk miatt, s megjegyezte, „nagyobb is lehetett volna” a hajlandóságuk az együttműködésre. A vállalat maga elnézést kért a járványgóc kialakulásával összefüggésben.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés