hirdetés
Külföld

Kínában nagy felháborodást okozott egy thaiföldi panda elpusztulása

Egy népszerű óriáspanda váratlanul elpusztult egy thaiföldi állatkertben, ami nagy felháborodást okozott Kínában. Az állat pusztulásának a körülményeinek tisztázása érdekében Kína szakértőket is küldött.

Kínában nagy felháborodást okozott egy thaiföldi panda elpusztulása
hirdetés

Az állat – amely a Chuang Chuang nevet viselte – 2003 óta volt az egyik thaiföldi állatkertben.

A tizenkilenc éves panda igen népszerű volt Thaiföldön, amihez hozzátett az is, hogy különböző módokon próbálták, egyébként sikertelenül, rávenni őt arra, hogy párosodjon a nőstény társával. Noha még pandák párosodását mutató videókat is mutattak neki, és az étrendjén is változtattak a gondozók nagy igyekezetükben, Chuang Chuang nem akart párosodni.

A BBC szerint a panda váratlan pusztulása a kínai közösségi médiában is nagy felháborodást váltott ki, és többen úgy vélekedtek, hogy Thaiföld nem viseli rendesen gondját az állatnak.

A Kínában őshonos óriáspandák akár 25-30 évig is élhetnek, s noha korábban veszélyeztetett, mára az egyedszám növekedése miatt már csak sérülékeny fajként tartják számon. Kína a pandákat valójában csak kölcsönadja a világ állatkertjeinek, ezáltal diplomáciai kötelékeit erősítve.

hirdetés

A Xinhua kínai hírügynökség közlése szerint vizsgálatot indítanak kínai szakértők részvételével annak megállapítására, hogy mi okozta a thaiföldi panda vesztét.

Eközben többen azt kérték, hogy vigyék vissza Kínába az állatkert másik, nőstény pandáját.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés