Külföld

Ketten meghaltak egy késelésben Franciaországban

Két ember meghalt, és legalább négy másik személy megsérült egy késes támadásban Franciaország délkeleti részén – írja a BBC a helyi tisztviselők beszámolója alapján.

Ketten meghaltak egy késelésben Franciaországban

Szemtanúk szerint a támadó egy trafikba tért be Romans-sur-Isère településen, ahol azonban egy vásárlót és a tulajdonosokat is megsebesítette – számol be róla a BBC. Ezt követően a támadó egy közeli húsboltba ment, ahol további embereket is megtámadott.

A rendőrség közölte, hogy egy gyanúsítottat őrizetbe vettek, azonban egyelőre nem tudják, hogy mi lehet a bűncselekmény indítéka.

A terrorellenes rendőrségi csoport jelenleg nem vette át ugyan a nyomozást, de nyomon követik a fejleményeket. A francia média szerint a gyanúsított egy harminchárom éves férfi, aki a rendőrségnek azt állította, hogy Szudánban született.

A gyanúsított előzőleg nem került a rendőrség vagy a hírszerzők látókörébe a France Bleu nevű weboldal beszámolója szerint.

Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren azt írta, gondolatban a támadás áldozataival, a sérültekkel és a hozzátartozókkal van. Egyúttal azt ígérte, hogy „fényt derítenek” erre a szörnyűséges tettre.

Christophe Castaner francia belügyminiszter a beszámolók szerint később ezen a napon a városba utazik.További híreink