hirdetés
Külföld

Kéthetes lezárásnak néz elébe Szlovákia lakossága

A szlovák kormány szerdán elfogadta a kéthetes országos lezárások bevezetésének tervét, mivel rekordszámú új koronavírus-fertőződés történt.

Kéthetes lezárásnak néz elébe Szlovákia lakossága
hirdetés

Eduard Heger szlovák miniszterelnök azt mondta, hogy pénteken lépnek hatályba az intézkedések, amelyek egyaránt érintik az oltottakat és az oltatlanokat – derül ki az abcNews híréből.

A kijárási korlátozással rendelkeznek arról, hogy az emberek bizonyos speciális okokat – például alapvető cikkek vásárlását, munkahelyre, iskolába vagy oltásra utazást – leszámítva otthonukban kell, hogy maradjanak.

A be nem oltottakat tesztelni kell, mielőtt munkába mehetnének, amennyiben nem sejthető védettségük a fertőzésből való felgyógyulásuk okán.

A szlovák egészségügyi minisztérium szerdai közlése szerint az országban most először haladta meg a huszonnégy óra alatt regisztrált új koronavírus-fertőzöttek száma a tízezer főt. Kedden összesen 10 315 személy koronavírus-tesztje lett pozitív, és pénteken is hasonló nagyságrendet tapasztaltak, bár akkor még ezer fővel kevesebben voltak az új fertőzöttek.

hirdetés

Szlovákia hétfőn vezetett be új korlátozásokat a be nem oltottakat érintően, akiknek heti kétszer kell majd teszten átesniük, ha dolgozni akarnak menni.

Kórházban 3200 koronavírusos beteget ápolnak Szlovákiában, ami már meghaladja azt a háromezer fős határt, amelyet korábban az egészségügyi minisztérium kritikus határvonalként megjelölt. A kórházban kezelt betegek közel 83 százaléka egyébként nem kapta meg az oltásait.

Eddig 631 738 koronavírusos esetet regisztráltak az országban, és 14 056-an haltak meg, miközben az átoltottak aránya uniós szinten is igen alacsony, csupán 45,7 százalék.

(A borítókép forrása: pixabay,com / Surprising_Shots)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés