hirdetés
Külföld

Két halálos robbantás is volt Afganisztánban

Két különböző öngyilkos merénylet is történt Afganisztánban, amelyekben legkevesebb negyvennyolc ember vesztette életét és ugyancsak sokan megsérültek.

Két halálos robbantás is volt Afganisztánban
hirdetés

Az afgán fővárostól, Kabultól északra fekvő Parwan tartományban egy választási eseményen, ahol Asraf Gháni is felszólalt volna a tervek szerint, támadás történt, amelynek következtében legkevesebb huszonhat ember vesztette életét. Egy másik támadás is történt, az azonban Kabulban az amerikai nagykövetség épületénél, és huszonkét halálos áldozatot követelt – derül ki a BBC cikkével.

A két támadás elkövetőjeként a tálibok jelentkeztek. Miközben azonban több robbantást is szerveznek, egyúttal továbbra is részt vesznek a béketárgyalásokban. Utóbbival kapcsolatosan Donald Trump amerikai elnök korábban ebben a hónapban úgy fogalmazott, hogy a tálibokkal folytatott tárgyalások „halottak”.

A tálibok nem hajlandóak az afgán kormánnyal párbeszédet folytatni, és kilátásba hozták, hogy az elnökválasztást is megzavarják majd szeptember huszonnyolcadikán. A közleményükben a tálibok azt közölték, hogy korábban már „figyelmeztették az embereket”, hogy ne vegyenek részt a választási kampányeseményeken, mivel ha mégis megteszik, azt nem tartják a saját felelősségüknek.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés