hirdetés
Külföld

Két gyermek holttestét találták meg az összeomlott floridai épület romjai között

Két gyermek holttestét találták meg Floridában egy összeomlott emeletes épület romjai között, így tizennyolcra nőtt a halálos áldozatok száma.

Két gyermek holttestét találták meg az összeomlott floridai épület romjai között
hirdetés

A mentő csoportok egy rámpát építettek, amellyel daru segítségével el tudták érni az összeomlott épület nehezebben megközelíthető részeit is – írja a BBC.

Az egy hete történt tragédiát követően még közel százötven embert nem találtak meg. A most megtalált áldozatok nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Tisztviselők közlése szerint még van remény arra, hogy találnak túlélőket.

A mentő egységek közölték, hogy tizenkét órás műszakokban váltják egymást, és fésülik át a Miamitól északra fekvő Surfside városban lévő romokat, miközben munkájukat a hőség és a magas páratartalom is nehezíti.

Közlésük szerint úgy kutatnak a romok között, hogy eközben számolnak vele, hogy még lehetnek túlélők, mindeközben viszont tisztában vannak azzal is, hogy kétségkívül szörnyű tragédia történt. Más államok területéről is érkeznek a mentést segítő szakemberek, hiszen veszélyes időjárási jelenségek közeledése is sürgeti a munkálatokat. Az előbbieken túl a mentést tovább bonyolítja, hogy az összeomlott épület egyes részein tűz is kialakult.

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy vajon miért omlott össze szinte egyik pillanatról a másikra a negyven éve épült Champlain Towers madjnem fele. A katasztrófa múlt hét csütörtökön hajnalban történt, amikor a lakók nagy része még aludt.

Idő közben azonban kiderült, hogy a lakók áprilisban kaptak egy figyelmeztető levelet arról, hogy az épület szerkezete egyre romló állapotban van. Többen is jogi útra próbálják terelni az ügyet, s van, aki hanyagsággal és gondatlansággal vádolja az épület kivitelezőjét.

Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden is a helyszínre látogat a mai napon.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Alexis)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés