Külföld

Joe Biden is kamerák előtt kapta meg a védőoltást

hirdetés

Joe Biden megválasztott amerikai elnök is megkapta a Pfizer koronavírus elleni védőoltásának első dózisát, s ahogyan korábban Mike Pence jelenlegi alelnök, úgy ő is kamerák előtt részesült a vakcinában. A cél egyébként ezzel az, hogy megmutassák az amerikai állampolgároknak, biztonságos a vakcina.

Joe Biden is kamerák előtt kapta meg a védőoltást

Előzőleg Joe Biden és Mike Pence mellett a Fehér Ház szóvivője, Nancy Pelosi is megkapta a védőoltást. Újdonság viszont, hogy vasárnap már nemcsak a Pfizer készítményét alkalmazhatják az Egyesült Államokban, de a Moderna hasonló hatékonysággal kecsegtető vakcináját is, miután a múlt héten engedélyezték annak forgalmazását is – írja a BBC hírportálja.

Mostanra már több mint 500 ezer amerikai állampolgár kapta meg a védőoltás első dózisát.

Biden a televíziós közvetítés során azt mondta, azt igyekszik demonstrálni, hogy az embereknek készen kell állniuk arra, hogy beoltassák magukat, mihelyst az oltóanyag elérhetővé válik számukra.

„Aggodalomra semmi ok” 
  • tette hozzá a megválasztott elnök hozzátéve, hogy a Trump-adminisztrációt is elismerés illeti azért, hogy elindították a vakcinázási programot.

Joe Biden felesége, Jill Biden valamivel korábban részesült az oltásban, míg a megválasztott alelnök, Kamala Harris és férje, Doug Emhoff a jövő hétre várják a vakcinázásukat.

Biden és csapata 100 millió koronavírus elleni vakcina beadását tűzre ki célul a hivatalba lépést követő száz napon belül.

A koronavírus-járvány az Egyesült Államokban 319 ezer ember halálát okozhatta, összesen a fertőzöttek száma pedig meghaladta a 18 millió főt.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés