hirdetés
Külföld

Hetven veterán hunyt el egy amerikai idősotthonban

Elhunyt hetven veterán egy Massachusetts állambeli idősek otthonában, miután megbetegedtek az új koronavírus következtében – számol be róla a BBC helyi tisztviselők közlése alapján.

Hetven veterán hunyt el egy amerikai idősotthonban
hirdetés

Az idősotthonban jelen lévő járványgóc a leghalálosabb, amelyet az Egyesült Államokban idősotthonban csak tapasztaltak. Az otthonban dolgozó egyik ápolónő azt mondta, hogy a túl kevés munkaerő problémája is hozzájárult a vírus terjedéséhez, ugyanis az alkalmazottakat így osztályról osztályra kellett küldeni – írja a BBC.

Az Egyesült Államokban immár a világon a legmagasabb a diagnosztizált fertőzések száma, miután országosan ez a szám meghaladta az egymillió főt. Az amerikai idősotthonokat különösen is súlyosan érintette a járvány, és más országokban is megfigyelhető volt, hogy ezen intézmények „sérülékenynek” bizonyultak.

A tisztviselők jelenleg vizsgálják, hogy a holyoke-i honvédségi idősotthonban – amely egy állami fenntartású intézmény – megfelelő egészségügyi ellátásban részesültek-e az ott lakók. Az idősotthon felügyelőjét, Bennett Walsh-t a nyomozás idejére felmentették a munkavégzés alól.

Bennett Walsh azt állította, hogy az állami tisztviselőket értesítették mind a személyzeti hiányosságokról, mind pedig a koronavírus-járvány kitöréséről. Tagadta, hogy bármilyen hibát vétett volna a működtetésben, s az ellene felhozott vádakat „felháborítónak” nevezve valamennyit visszautasította.

hirdetés

Egy Edward Lapointe nevű férfi, akinek apósa az intézményben élt, azt mondta, hogy a körülmények szörnyűek voltak, s hogy az ott élőknek „nem is volt esélye”.

A hetven halálos áldozat mellett nyolcvan lakónál és a személyzet nyolcvanegy tagjánál mutatott pozitív eredményt a koronavírus-teszt, azonban szerdán tizenegy olyan veterán is elhunyt, akik koronavírus-tesztje negatív lett, egy halálesetnél pedig nincs megerősítve a Covid-19 betegség.

A lakókat az intézmény közleménye szerint újratesztelik koronavírusra.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés