Külföld

Hét áldozata van már a norvégiai földcsuszamlásnak

hirdetés

Hét holttestet találtak eddig a norvégiai földcsuszamlás helyszínén. A múlt héten bekövetkezett katasztrófa több épületet is lerombolt.

Hét áldozata van már a norvégiai földcsuszamlásnak

Négy holttestet pénteken és szombaton találtak meg, majd vasárnap újabb három áldozatra találtak rá. Az első azonosított áldozat egy harmincegy éves Eirik Grønole nevű férfi volt – írja a BBC.

A múlt héten szerdán bekövetkezett katasztrófa óta továbbra is többen vannak, akiket eltűntként keresnek, azonban egyre kevesebb az esélye annak, hogy túlélőkre találjanak a földcsuszamlás által sújtott területen.

A rendőrség annyit árult csak el a most talált holttestről, hogy két másik áldozat mellett találták, részleteket azonban nem közöltek a nyilvánossággal. Eddig öt áldozatot azonosítottak, akik közt volt egy negyven éves férfi is, valamint az ő kétéves kislánya. A halálos áldozatok mellett tíz sérültről is tudomása van a hatóságoknak.

A keresést nehezíti, hogy igen kevés a napsütéses órák száma jelenleg Norvégiában, valamint a hideg idő miatt a földet borító agyagos talaj nem elég biztonságos több helyütt ahhoz, hogy a mentésen dolgozók járhassanak rajta. Mielőtt a biztonságosnak nyilvánított épületekhez eljutottak volna, helikopterekkel és drónokkal mérték fel a terepet.

A szerdai földcsuszamlás hajnali négy óra körül történt, s több mint harminc házat pusztított el, legalább ezer embert pedig evakuálni kellett a környéken. Feltehetőleg a heves esőzések miatt vált veszélyessé az agyagos talaj, azonban egyesek felvetették azt is, hogy talán nem kellett volna megengedni az építkezést a környéken.

Sajtóbeszámolók szerint 2005-ben egy geológiai felmérés során a földcsuszamlások szempontjából kockázatosnak minősítették a területet, azonban három évvel később mégis lakóházakat építettek a területre.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés