hirdetés
Külföld

Hatvan autó futott egymásba, több tucat sérült az Egyesült Államokban

Több mint hatvan autó futott egymásba a rendkívül ködös időben egy autópályán az amerikai Virginia államban.

Hatvan autó futott egymásba, több tucat sérült az Egyesült Államokban
hirdetés

Jelenleg úgy tudni, halálos áldozata a balesetnek nincsen, azonban több mint ötvenen megsérültek, ketten közülük súlyosan – számol be róla a BBC.

A baleset okait vizsgálják, egyelőre nem tudni, hogy pontosan miért futhatott egymásba ennyi autó. A rendőrség azonban azon a véleményen van, hogy alighanem a sűrű köd és a jeges útviszonyok is meghatározó szerepet játszottak a sajnálatos eset bekövetkeztében.

Over 60 cars were involved in a Virginia interstate pile-up crash. https://t.co/qvvZ5QSv3K pic.twitter.com/7rZwCxNnxc

hirdetés

— USA TODAY (@USATODAY) 2019. december 22.

A baleset helyi idő szerint vasárnap reggel nyolc óra körül történt egy helyi autópályán, s az esetről készült képeken jól látható, ahogyan hosszan torlódnak egymás után a balesetben érintetté vált járművek.

A mentésre érkezett szakemberek óvatosan haladtak befelé a kaotikus helyszínen annak érdekében, hogy elláthassanak minden sérültet. Ezután több óra alatt sikerült csak annyira felszámolni a helyzetet, hogy ismét megnyithassák az autópályát a forgalom előtt.

Wow! 45 car pile-up on I-64 in Virginia!

Picture shared by @13DanKennedy pic.twitter.com/gBPmR0ycn4

— Big Rick In The Morning (@OnAirWithRick) 2019. december 22.

Egy teherautóvezető, Ivan Levy az AP hírügynökségnek elmondta, hogy maga előtt nagyon sűrű ködöt látott, ezért lassítani kezdett, és felkapcsolta az elakadásjelzőket is, majd a következő, amit látott már csak az volt, hogy „egymás hegyén-hátán” sorakoznak előtte a járművek.

A felesége egy másik autóban utazott, és ugyancsak érintetté vált a balesetben, ám egyikük sem szenvedett súlyos sérülést.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés