hirdetés
Külföld

Hat embert késelt meg egy megfigyelt szélsőséges Új-Zélandon

Új-Zélandon a rendőrök lelőttek egy olyan erőszakos szélsőségest, aki Aucklandben legkevesebb hat emberre támadott rá késsel.

Hat embert késelt meg egy megfigyelt szélsőséges Új-Zélandon
hirdetés

Jacinda Ardern miniszterelnök a történteket terrorcselekménynek minősítette, s elmondta, hogy egy korábban már megfigyelt Sri Lanka-i állampolgár volt ez elkövető – írja a BBC.

Az egyelőre meg nem nevezett férfit az Iszlám Állam terrorista csoport tevékenysége inspirálhatta a támadásra az új-zélandi miniszterelnök szerint.

A pénteki támadás kevesebb, mint hatvan másodpercig tartott, ugyanis a rendőrök ennyi időn belül végeztek az elkövetővel.

Jacinda Ardern határozottan elítélte a pénteki, gyűlöletteljes bűncselekményt, azonban hozzátette azt is, meglátása szerint egy személy, és nem egy vallás okolható a történtekért.

A hat sérült közül hárman vannak kritikus állapotban, míg további egy sérült állapota súlyos. Az elkövető egy nagy kést vett el az egyik kirakatból, majd azzal kezdte az útjába eső embereket támadni. A rendőrségi megfigyelő csapatok végig a közelében voltak.

A szemtanúk beszámolója szerint az embereken pánik lett úrrá, amikor a támadó magához vette a kést, és embereket kezdett megsebesíteni vele.

(A borítókép forrása: pixabay.com)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés