hirdetés
Külföld

Három embert megöltek Nizzában egy késes támadás során

Három ember meghalt egy Franciaországban, Nizzában történt késes támadás következtében a helyi rendőrség közlése szerint.

Három embert megöltek Nizzában egy késes támadás során
hirdetés

Christian Estrosi, Nizza polgármestere azt mondta, hogy minden jel arra mutat, terrortámadás történt a „Notre-Dame bazilika szívében” – írja a BBC.

A rendőrség közlése szerint egy nőnek elvágták a torkát a feltehetőleg szélsőséges iszlámmal összefüggő támadás során. Egy gyanúsítottat röviddel a támadást követően elfogtak.

A francia nemzeti terrorellenes ügyészek gyilkossággal összefüggésben indítottak vizsgálatot.

A város polgármestere azt mondta újságíróknak nyilatkozva, hogy a gyanúsított azt kiabálta a helyszínen folyamatosan, hogy Allahu Akbar, még aközben is, hogy már kezelése zajlott. A városvezető egyúttal úgy tudja, hogy az egyik megölt ember a bazilika gondnoka volt.

hirdetés

Később kiderült az is, hogy a támadás idejében a templomban bent tartózkodtak hívek, és egy szemtanúnak sikerült a város által felállított speciális védelmi rendszer segítségével riasztania a hatóságokat.

A belügyminiszter az embereket arra kérte, hogy kerüljék el a város központját, egyúttal pedig bejelentette, hogy válságtalálkozót szerveznek a minisztériummal Párizsban. Emmanuel Macron később a mai napon személyesen is ellátogat a helyszínre.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés