hirdetés
Külföld

Harminckét év után találta meg elrabolt gyermekét egy kínai pár

Egy kínai pár, akiknek fiát egy hotelban rabolták el 1988-ban, most – harminckét év után – végre ismét találkozhatott az azóta már felnőtt gyermekkel.

Harminckét év után találta meg elrabolt gyermekét egy kínai pár
hirdetés

A Mai Yin nevű férfit még két éves korában rabolták el, miközben az óvodából hazatérve édesapja megállt, hogy hozzon neki egy kis vizet. A szülők az eltűnt gyermekért tűvé tették jóformán az egész környéket, s az édesanya országszerte több mint 100 ezer szórólapot osztott szét annak reményében, hogy ismét találkozhat fiával – írja a BBC.

A család végül hétfőn találkozhatott egy rendőrségi sajtótájékoztatón, ahol a most harmincnégy éves „fiú” azt mondta, szeretne időt tölteni a szüleivel. Az édesanya pedig köszönetet mondott annak a több tízezer embernek, akik segítettek nekik.

A férfi 1986. február 23-án született, és édesanyja szerint egy nagyon okos, aranyos, egészséges kisbaba volt. Egészen pontosan 1988. október 17-én rabolták őt el családjától, amikor apjával hazafelé tartott egy helyi óvodából. Az apa jóformán csak egy pillanatra hagyta magára a fiút, amíg egy hotel bejáratánál megállt, hogy vizet vigyen a gyermeknek, aki szomjas volt.

Amíg az apa lehűtött egy kevés forró vizet, egy pillanatra másfelé nézett, s ez idő alatt a gyermeket már el is vitték. A család posztereket helyezett ki sokfelé, és noha egyszer úgy tűnt, meglelték a gyermeket, kiderült, hogy mégsem ő volt az.

hirdetés

A férfi édesanyja még munkáját is otthagyta annak érdekében, hogy szétossza több mint tíz kínai tartományban azt a 100 ezer szórólapot, amelyen az emberek segítségét kérte fia megtalálásához. Hiába azonban az eltökélt és áldozatos munka, sajnos nem hozott eredményt.

Az évek során a család több tévéműsorban is kérte a lakosság segítségét, egyebek mellett a helyi The X Factor nevű tehetségkutatóban is. Az elkeseredett édesanya egy olyan civil szervezetben kezdett közben önkénteskedni, amely az eltűnt gyermekeken és szüleiket hivatott segíteni.

A helyi média szerint a nő huszonkilenc gyermeknek segített hazatérni családjához, saját fiát azonban nem sikerült megtalálni – egészen mostanáig. Az asszony egyébként azt mondta, hogy továbbra is folytatja az önkéntes tevékenységét.

A rendőrség áprilisban kapott egy fülest egy férfiról, aki az eltűnés helyszínétől mintegy ezer kilométerrel távolabb él, és évekkel korábban fogadták örökbe. A DNS-teszt alapján kiderült, hogy valóban az eltűnt fiúról van szó. Az örökbefogadó szülőktől a férfi a Gu Ningning nevet kapta, és jelenleg egy lakásdekorációs üzletet tart fenn. Jövőjével kapcsolatosan egyelőre bizonytalan, de szüleivel mindenképpen szeretne némi időt tölteni.

A rendőrség szerint az elrabolt kisfiút egy gyermektelen párnak adták el 6 ezer jüanért. A fiú édesanyja most azt mondta, nagyon örül fia megtalálásának, s ez a legnagyobb ajándék, amelyet valaha kapott.

A gyermekrablás ügyében még mindig folyik a nyomozás, a gyermeket befogadó párral kapcsolatban pedig egyelőre nem árultak el bővebb információt.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés