hirdetés
Külföld

Hárman meghaltak a német-cseh határnál történt vonatbalesetben

Legkevesebb három ember meghalt, és több tucat személy megsérült, amikor vonatbaleset történt Csehországban, a német határ közelében.

Hárman meghaltak a német-cseh határnál történt vonatbalesetben
hirdetés

A cseh közlekedésügyi miniszter szerint egy Münchenből Prágába tartó expresszvonat áthaladt a tilos jelzésen, és nekiütközött egy személyvonatnak a csehországi Domazlice településnél – számol be róla a BBC.

A hatóságok ugyanakkor közölték azt is, hogy egyelőre nem tudni, a mozdonyvezető hibázott-e, vagy esetleg valamilyen technikai jellegű probléma jelentkezett a vonatnál.

A helyi sajtójelentések szerint mindkét mozdonyvezető, valamint az egyik vonaton utasként tartózkodó egy nő is életét vesztette.

A baleset helyi idő szerint reggel 8 óra után történt Prágától mintegy 140 kilométerre délnyugatra, Milavce településtől nem messze.

A közösségi oldalakon többen is megosztottak felvételeket a helyszínről, amelyeken látható, hogy több kocsi és nagyobb mennyiségű törmelék és roncsdarab hever a vasúti síneken.

Több tucat mentő- és tűzoltóegység vonult ki a balesethez, köztük helikopteres egységek is, mostanra pedig a legsúlyosabban sérülteket kórházba vitték.

A baleset kivizsgálását már megkezdték.

(A borítókép forrása: pixabay.com / MichaelGaida)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés