hirdetés
Külföld

Hárman meghaltak a kaliforniai erdőtüzekben

Három ember meghalt a kaliforniai erdőtüzek következtében, és több ezer személyt kellett evakuálni otthonaikból a helyi hatóságok szerint.

Hárman meghaltak a kaliforniai erdőtüzekben
hirdetés

A Butte megyei seriff közlése szerint két elhunyt személyre egyazon helyszínen találtak rá, míg a harmadik áldozat egy másik helyen volt. A három áldozatról a BBC sajtóértesülések alapján azt írja, hogy egy járművezető volt, aki alighanem a Bear nevezetű erdőtűz elől próbált menekülni.

Az Egyesült Államok északkeleti részén több államban is komoly erdőtüzek pusztítanak jelenleg, s Kaliforniában, ahol húsz éve nem látott súlyosságú aszály is tapasztalható jelenleg, húsznál is több különböző erdőtűz terjed. Ez utóbbiak közül három minden idők öt legnagyobb tűzesete közé sorolható az állam történelmét tekintve.

A legutóbbi halálesetek egyúttal azt is jelentik, hogy a Kaliforniában jelenleg dúló erdőtüzeknek múlt hónap óta már összesen tizenegy halálos áldozata van.

A lángok egyébként 2,3 millió hektárnál is többet érintettek ebben az évben az amerikai állam területén.

hirdetés

Egy kaliforniai közúti rendőr az East Bay Times nevű helyi lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy az egyik újabb áldozatra szerdán leltek rá, s számukra úgy tűnt, hogy az illető az erdőtűz elől próbált menekülni, azonban mielőtt ezt megtehette volna, elérte a járművét a füst és a tűz.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés