hirdetés
Külföld

Halálra ítélték a japán „Twitteres gyilkost”

Halálbüntetést szabtak ki arra a japán sorozatgyilkosra, aki kilenc embert ölt meg, miután a Twitteren keresztül kapcsolatba lépett velük.

Halálra ítélték a japán „Twitteres gyilkost”
hirdetés

A Takahiro Shiraishi nevű férfit sokan csak a „Twitteres gyilkosként” emlegették. A sorozatgyilkost még 2017-ben vették őrizetbe, miután emberi maradványokat találtak a lakásán – idézi fel a BBC.

A férfi októberben bűnösnek vallotta magát a gyilkosságok elkövetésében, s megerősítette azt is, hogy minden vele kapcsolatos vád megfelelt a valóságnak. A férfi szinte kizárólag fiatal nőket ölt meg, s több áldozatát úgy ismerte meg, hogy öngyilkosságra készülő, vagy azt fontolgató embereket keresett a Twitteren.

A harminc éves vádlott az otthonába csalogatta az öngyilkosságot fontolgató nőket, akiknek azt mondta, hogy „segít nekik meghalni”, valamint egyeseknek azt is ígérte, hogy velük együtt hal majd meg.

A férfi ügyvédei korábban kérték, hogy enyhítsék a vádakat tekintettel arra, hogy a férfi áldozatai „beleegyezésüket adták” a gyilkosságba, azonban a vádlott ügyvédei állításait cáfolta, és azt mondta, hogy az áldozatokat a beleegyezésük nélkül ölte meg.

hirdetés

Helyi idő szerint kedden az ügyet tárgyaló bíró az ítélet indoklásakor elmondta, hogy egyetlen áldozat sem egyezett bele abba, hogy a férfi megölje őket, s a férfi teljes mértékben felelőssé tehető az elhunytak haláláért.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés