hirdetés
Külföld

Halálos robbantás történt Afganisztánban

Az elkövetők ezúttal is feltehetőleg a tálibok voltak, most egy robbanóanyagokkal teli teherautót robbantottak fel az ország déli részén egy kórház előtt.

Halálos robbantás történt Afganisztánban
hirdetés

A támadás áldozatainak nagy része orvos vagy beteg volt – írja BBC a helyi média beszámolói alapján.

A tálibok állították, hogy a célpont eredetileg nem a kórház, hanem az épület közelében található kormányzati hírszerző irodák voltak. A csoport több támadást is végrehajtott, miközben egyre közelednek az országos választások, és egyre kisebb az esély rá, hogy a béketárgyalások érdemi eredménnyel zárulhatnak.

Kedden a csoport egy olyan kampányeseményen hajtott végre támadást, amelyen a tervek szerint Asraf Gháni elnök is felszólalt volna, itt huszonhat ember vesztette életét.

Korábban ebben a hónapban Donald Trump amerikai elnök felidézte az amerikai áldozattal is járó kabuli, szeptember hatodikai támadást, amelyet ugyancsak a tálibok hajtottak végre, s erre hivatkozva visszalépett a béketárgyalásoktól. A béketárgyalásokhoz egyébként előzőleg azt a reményt fűzték, hogy általa megfékezhetnék a majdnem két évtizede fennálló konfliktust.

hirdetés

Egyelőre a csütörtöki támadás halálos áldozatairól szóló adatok nem véglegesek, akár húsz elhunyt is lehet, miközben a sérültek száma a százat közelíti. A helyszínen lévő szemtanúk szerint a romok közül nőket és gyermekeket is emeltek ki.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés