hirdetés
Külföld

Gyűrűs napfogyatkozás figyelhető meg Ázsiában

Ázsia-szerte különleges, gyűrűs napfogyatkozásnak lehetnek tanúi az emberek, amelyet egyesek „tűzgyűrű” jelenségnek is neveznek.

Gyűrűs napfogyatkozás figyelhető meg Ázsiában
hirdetés

Hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy a természeti jelenséget az érintett országokban, így Sri Lankán, Indonéziában, Indiában és Szaúd-Arábiában megtekinthessék – írja a BBC.

A gyűrűs napfogyatkozás során a Hold a Napnak csupán a belső részét takarja el, így aztán a földi szemlélődőben olyan hatást kelthet a látvány, mintha csak egy fényes gyűrű jelenne meg az égen.

A drone flies across the image of the sun at the ongoing #AnnularSolarEclipse as seen from Balut Island, Town of Saranggani in Davao Occidental. | via @raffytima pic.twitter.com/47EZ3vX7Le

hirdetés

— GMA News (@gmanews) 2019. december 26.

Általában évente kétszer figyelhető meg a Föld valamely pontján napfogyatkozás, amely akkor következik be, amikor a Föld részben vagy egészen a Hold takarásába kerül.

Korábban július másodikán volt napfogyatkozás, amelyet szinte kizárólag Dél-Amerikából lehetett megfigyelni, a következő ilyen esemény pedig 2020. december 14-én várható, s Chile és Argentína déli részeiről, valamint délnyugat-afrikai és antarktikai helyszínekről lesz megfigyelhető.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés