hirdetés
Külföld

Gyújtogatás miatt tíz ember meghalt egy japán animestúdióban

Legkevesebb tíz ember életét vesztette egy tűzben, amelyet feltehetőleg gyújtogatás okozott Kiotóban egy animációs stúdió épületében – írja a BBC hírportálja a helyi sürgősségi szolgálatok tájékoztatása alapján.

Gyújtogatás miatt tíz ember meghalt egy japán animestúdióban
hirdetés

A helyi média rendőrségi forrás alapján azt írja, hogy egy férfi betört a Kyoto Animation Co stúdiójába csütörtök reggel, és egyelőre azonosítatlan folyadékot fújt körbe. A halálos áldozatok mellett több sérültről is beszámoltak.

A gyanúsítottat – akit egyelőre nem neveztek meg – őrizetbe vették, és sérülései miatt kórházban kezelik.

„Egy férfit folyadékot öntött szél, majd felgyújtotta”

– fogalmazott a BBC szerint a prefektúra rendőrségi szóvivője további részletek és információk közlése nélkül.

hirdetés

Így tehát egyelőre nem tudni azt sem, mi motiválhatta a támadót. Az NHK csatorna ugyanakkor arról adott hírt, hogy szemtanúk szerint az elkövető halált kívánt az ott lévőknek, mielőtt tüzet okozott volna.

A lángok egy háromemeletes épületben csaptak fel helyi idő szerint csütörtökön 10 óra 30 perc körül, s még továbbra is folynak a mentő műveletek.

„Próbálunk kihozni több áldozatot, akik a háromemeletes épületben rekedtek, köztük olyanokat, akik nem képesek maguktól mozogni”

– mondta az AFP-nek nyilatkozva a tűzoltóság szóvivője.

Az eset idejében a környéken tartózkodó emberek több robbanást is hallottak, majd pedig később látták, amint takarókban kísérnek ki embereket. Egy szemtanú azt mondta, hogy véres lábnyomokat látott, míg egy másik szemtanú tomboló vörös lángokról számolt be.

A Kyoto Animation több népszerű animét is gyárt, így a K-Ont, illetve a Szuzumija Haruhit.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés